Nahkalompakon valinta -hirveä vai poroa

Nahkalompakko on säilyttänyt paikkansa, vaikka käteisen rahan käyttö on vähentynyt. Muutamia vuosia sitten myös kortteja oli lompakossa useita, jopa reilusti yli kymmenen. Korttienkin määrä on kuitenkin vähentynyt. Pankki- ja luottokortteihin on yhdistetty kauppojen kanta-asiakkaan etuuksia. Mobiili maksaminen on lisääntynyt ja osaltaan vähentänyt korttien tarvetta. Monille riittääkin pelkkä puhelinkotelo parilla korttipaikalla.                                                     


Lompakon valmistus on käsityötä

Nahkalompakko on koottu monesta eri pienestä palasta. Se sisältää sellaisiakin kappaleita, mitkä ei päällepäin näy. Pieniä kappaleita liimataan ja ommellaan monessa eri työvaiheessa. Nahka halkaistaan ja ohennetaan, jotta siitä saadaan riittävän ohut ja taipuisa. 
Sirullisten lähimaksukorttien käytön yleistyessä, myös lompakon ominaisuuksiin on valmistusvaiheessa lisätty RFID-suojaus. Tämä suoja auttaa pitämään korttitiedot turvassa. 

Hirven- ja poronnahka

Valmiissa tuotteessa huomio kiinnittyy kuitenkin nahkaan. Naudannahka on yleisin käytetty materiaali, mutta omasta mielestäni miellyttävimmät nahkalompakot valmistetaan hirven- tai poronnahasta. Kotimaisissa nahkalompakoissa on sisäpuolelle painettu hirvi-tai poro logo nahasta riippuen. Silloin myös kuluttaja tietää heti mistä nahasta lompakko on valmistettu. Laadukas kotimainen nahkalompakko on myös oiva lahjaidea.

Monista marketeista ei kotimaisia lompakoita löydä. Siksi onkin hyvä kannattaa pienempiä kivijalkakauppoja ja suutarin liikkeitä. Valmistajien omat verkkokaupat on myös kätevä tapa ostaa uusi lompakko ja tukea näin pienyrittäjiä. Marianne
23 huhtikuuta, 2021
JAA
Arkistoi
Kirjaudu sisään to leave a comment
Miten nahkalaukku valmistetaan
arvosta suomalaista käsityötä!